NUDGING

 Hvad er Nudging?

Et nudge er et puf i den "rigtige" retning - meget kort sagt. Hvad der så er den "rigtige" retning kan diskuteres. Og det bliver det. Prøv at søge på ordet - der er gang i debatten!

Hvad de fleste kan blive enige om, er at: Nudging er en samlebetegnelse for den gruppe af adfærdsforandrende virkemidler.
 •  

  Se mere >>>

  Nogle skælder ud og kalder det manipulation - jeg vælger at se postivt på fænomenet og har for nylig taget efteruddannelse på Designskolen i Kolding i Nudging. Uanset hvad man kalder det, så hjælper jeg gerne mine kunder med at fremme ønsket adfærd i de rum jeg designer. Med simple virkemidler.

  Det sker ikke udfra langvarige akedemiske analyser og rapporter, men ud fra simpel observation og ved at lytte til min kundes erfaringer og ønsker.

  F.eks. det følgende eksempel fra Hotel Svendborg.

   

  Se mindre <<<

 The apple Nudge

På Hotel Svendborg, som er et travlt konferencecenter, var jeg igang med at nyindrette pauseområdet med kaffebuffet, da snakken faldt på kage kontra frugt. Hotellet ville gerne tilbyde kunderne sunde buffeter, men havde lagt mærke til at fadene med frugt næsten ikke blev rørt, når der samtidig var kage.
 •  

  Se mere >>>

  Kunderne efterspurgte begge dele, men i praksis var det kagen der blev foretrukket. Hvordan kunne vi øge frugtindtaget uden at droppe kagen helt?

  Mit forslag blev at placere dekorative hylder i gangarealet mellem konferencelokalerne og placere æbler på dem. Så ville de blive det lette valg når man gik frem og tilbage i pauserne. Og det virkede!

   

  Se mindre <<<

 

Programmeret og hosted af nordicweb